Organizata jo-qeveritare Germin, organizoi tryezën e rrumbullakët me temën: Avancimi dhe Roli i Diasporës, Sfidat dhe Mundësitë, në Ditën Kombëtare të Diasporës, më 2 gusht 2017.

Kjo tryezë mblodhi përfaqësues nga diaspora shqiptare, Ministrin e Diasporës, Valon Muratin si dhe shoqërinë civile.

Kronikë e përgatitur nga Tribuna Channel “Ministria nuk ka buxhet per diasporen”, të cilën mund ta ndiqni këtu: