Mbi 50 ndryshimtarë nga shtetet e ndryshme në Shkollën e Diasporës në Kosovë

Më 11 tetor 2017, organizata GERMIN ka bërë hapjen solemne të Shkollës së Diasporës në Kosovë, e cila po mbahet për herë të parë në…

View Article

Diaspora të përdoret si vlerë e ndryshimeve [Video]

Në mënyrë që të njoftohen më nga afër me problemet, sfidat dhe mundësitë e komunitetit shqiptar në Llozanë të Zvicrës, organizata jo-qeveritare Germin ka mbajtur…

View Article

DiasporaFlet në Vjenë: Diskutim me komunitetin shqiptar

Të enjten, më 28 shtator 2017 duke filluar në ora 19:00, Germin fton mërgatën shqiptare nga Vjena dhe vendet tjera të Austrisë në një koktej…

View Article

Lozanë: Takim me komunitetin shqiptar

Të premten, më 22 shtator, 2017 duke filluar në ora 19:00, Germin fton mërgatën shqiptare nga Llozana dhe vendet tjera të Zvicrës në një koktej…

View Article

Këto janë kushtet që diaspora duhet të plotësojë për të votuar në zgjedhjet lokale

Në kuadër të përgatitjeve nga ana e Komisionit Qendror të Zgjedhjet për organizimin e zgjedhjeve lokale 2017, mërgimtarët e Kosovës të cilët jetojnë jashtë vendit…

View Article

Diaspora shqiptare kërkon përfaqësim në Kuvendin e Kosovës – Koha.net

Në ditën e Diasporës, më 2 gusht 2017, organizata jo-qeveritare Germin organizoi tryezën e rrumbullakët me temën: Avancimi i Rolit të Diasporës, Sfidat dhe Mundësitë,…

View Article

Ministria nuk ka buxhet per diasporen – Tribuna Channel

Organizata jo-qeveritare Germin, organizoi tryezën e rrumbullakët me temën: Avancimi dhe Roli i Diasporës, Sfidat dhe Mundësitë, në Ditën Kombëtare të Diasporës, më 2 gusht…

View Article

Mërgimtarët, të nënçmuar në atdheun e tyre – Gazeta e re

Rrugët, sheshet e dyqanet e mbushura me njerëz gjatë verës në Kosovë tregojnë se ky shtet i vogël ka shumë mërgimtarë. Ani pse deri më…

View Article

Avancimi i rolit të diasporës, sfidat, mundësitë

Organizata jo-qeveritare Germin, në kuadër të Ditëve të Diasporës, organizon tryezën e rrumbullakët me temën: Avancimi i Rolit të Diasporës, Sfidat dhe  Mundësitë, që mbahet më…

View Article

Periudha e aplikimit për regjistrim si votues jashtë Kosovës

Është hapur afati për aplikim jashtë vendet për zgjedhjet lokale të cilat do të mbahen më 22 tetor 2017. Por, si mund të votoni jashtë…

View Article