Latest Tweets
Follow us on Twitter
About Germin

Germin is a non-governmental organization whose core principles and ideals are based on the belief that the Albanian diaspora must play an extensive and proactive role in the positive development of all countries in the Balkans where Albanians live.

We are online
STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

Engaging Diaspora with Homeland

Sigurimi Kufitar për mërgimtarët: Pse?

August 25, 2017/0/0
Home / Blog / Reports / Sigurimi Kufitar për mërgimtarët: Pse?

Rekomandime për Kartonin e Gjelbër, dërguar Byros së Sigurimeve Kufitare dhe z.Rrahim Pacolli.

Më 30 qershor 2017, organizata jo-qeveritare Germin, në kuadër të iniciativës Dialogu i Strukturuar për të Drejtat e Diasporës (www.diasporaflet.org) ka mbajtur takimin virtual (Google Hangout) me temën Sigurimi kufitar për mërgimtarët: Pse?.

Pasi që çdo vit kemi fluks të madh të mërgimtarëve që hyjnë në Kosovë dhe të cilët duhet të paguajnë sigurim kufitar shtesë, ka indikacione se taksimi përmes policës kufitare paraqet pakënaqësi tek kjo pjesë e popullsisë. Kjo sepse përkundër shumë paralajmërimeve, Kosova ende nuk është përfituese e Marrëveshjes për Kartonin e Gjelbër. Prandaj, marrë parasysh kostot ekonomike, politike e sociale në lidhje me sigurimin kufitar ndaj mërgimtarëve, organizata Germin hapi një debat në lidhje me shqetësimet dhe mundësitë që mundet Kosovat’i shfrytëzoj deri në anëtarësimin në Këshillin e Byrove të Sigurimit Kufitar.

Për të lexuar rekomandimet dërguar Byros së Sigurimeve Kufitare, klikoni KËTU.

Për të lexuar rekomandimet dërguar z.Rrahim Pacolli, klikoni KËTU.

Navigation
en_GBEnglish
sqAlbanian en_GBEnglish