Cicërrimat e fundit
Na ndiqni në Twitter
Rreth Germin

Germin është organizatë joqeveritare që mbështetë parimet dhe idealet e saj në besimin se diaspora luan rol të gjerë dhe proaktiv në zhvillimin pozitiv të vendit.

Germin në rrjetet sociale
STAY CONNECTED

Cicërrimat e fundit

FOLLOW US ON TWITTER

Abonohu dhe prano njoftimet e fundit

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Shëno e-mail

… and much, much, more …

CONNECT

Lidhja e Diasporës me vendin amë

Mendime & Lajme

Home / Shkrimet

Gashi: Të jetë ky Samit i fundit i organizuar nga Qeveria

Mars 7, 2019/0/0/

Liza Gashi, Drejtuese e Organizatës GERMIN ka folur në hapjen e Samitit të Dytë të Diasporës duke potencuar se duhet të përfundojë koha kur Samitet sikurse ky organizohen nga Qeveritë. “Unë shpresoj që ky është #Samiti i fundit që organizohet nga Qeveria dhe tjetri do të organizohet nga Diaspora. Arsyeja pse mendoj që ky Samit duhet të […]

News, Standard

Letër drejtuar Ministrit Majko rreth Samitit të Dytë të Diasporës Shqiptare

Shkurt 26, 2019/0/0/

On the eve of the second Albanian Diaspora Summit, a considerable number of Albanians abroad have raised concerns about the Summit. Germin addressed these concerns in a letter to the State Minister for Diaspora, Mr. Pandeli Majko, on 10th of February, 2019. Taking into account previous experiences, we consider that promises given for collaboration with […]

News, Standard

Germin nënshkruan memorandum bashkëpunimi me Komunën e Prizrenit në fushën e Diasporës

Janar 30, 2019/0/0/

Me datë 29.01.2019, organizata Germin dhe Komuna e Prizrenit nënshkruan memorandum bashkëpunimi për realizimin e projektit të “Bashkë-Investimeve dhe Rrjetëzimit”. Përmes këtij partneriteti, Germin dhe Komuna e Prizrenit synojnë tërheqjen e investimeve të huaja nga Diaspora në qytetin e Prizrenit, përmirësimin e ambientit e të bërit biznes dhe ndërmarrësisë si dhe  lidhjen e bizneseve lokale […]

Standard , ,

Në ditën e Diasporës, Germin prezanton programet për angazhimin e Diasporës

Dhjetor 19, 2018/0/0/

Në ditën e migrantëve, 18 dhjetor, Shqipëria shënoi Ditën Kombëtare të Diasporës. Në kuadër të kësaj dite,  Ministri i Shtetit për Diasporën z.Pandeli Majko organizoi një konferencë ku u bë përmbledhja e një viti pune intensive në lidhje me Diasporën Shqiptare. Në fjalën hapëse, z. Majko tha se shteti shqiptar po mbush boshllëkun e plotë […]

News

Ne jemi shqiptarët Global: Të transformojmë të ardhmen

Nëntor 19, 2018/0/1/

Mark Kosmo: “We Albanians are not just connected — We are “hyperconnected” people”. Mark Kosmo, shqiptaro-amerikani që ka mbajtur fjalimin e tij në TEDx Tirana, më 15 shtator 2018. Fjalimi i tij inspirues ishte për komunitetin shqiptarë dhe si duhet të lidhemi së bashku për të qenë agjentë të ndryshimeve në vendin amë. Kur isha [...]

Culture, Education, Thoughts, Video

Opsionet për rritjen e investimeve të diasporës në Kosovë

Nëntor 7, 2018/0/0/

Autor: Lyra Hadri Sa më shumë përkrahje dhe privilegje që i ofrohet diasporës, aq më shumë përfitime do të ketë Kosova si shtet.Shumë shpesh pyesim veten si mund diaspora, ata të cilët emigrojnë nga vendet në zhvillim, ta mbështesin zhvillimin e vendit të tyre?

Editorial, Innovation

Drejt një Kosove pa letra

Nëntor 2, 2018/561/2/

Qeverisja e plotë elektronike do ta ndihmonte Kosovën ta zbusë korrupsionin dhe burokracinë dhe ta rrisë efiçiencën. Anëtarët e diasporës, me potencialin dhe ekspertizën e tyre, mund të jenë asete për shtetin e ri të Kosovës. Një shtet i ri me lidhje aq të përhapura online, ku rreth 90 për qind e qytetarëve kanë qasje në internet, nuk ka arsye ta justifikojë mosdigjitalizimin e qasjes...

Education, Standard

Vota e diasporës si infuzion i demokracisë

Nëntor 1, 2018/0/1/

Autor: Lirim Krasniqi Mundësia e votës për pjesëtarët e diasporës mund të jetë motor i zhvillimit demokratik të Kosovës. Përderisa është i njohur kontributi i diasporës kosovare dhënë për Kosovën në aspektin ekonomik, social e kulturor në Kosovë, kontributi i tyre në procesin e drejtpërdrejtë demokratik – zgjedhjet – ka hasur nëpër pengesa të vazhdueshme. Qytetarëve të Kosovës që jetojnë jashtë vendit u garantohet me kushtetutë e drejta e votës. Mirëpo, përvoja e deritanishme ka treguar se procesi i votimit për pjesëtarët e diasporës është i komplikuar dhe me shumë pengesa teknike, administrative apo juridike.

Editorial

Shëndetësia sociale, terren i pastudiuar dhe i pasistemuar në Kosovë

Tetor 26, 2018/0/0/

Autor: Xhevat Zogaj Kosova ballafaqohet me probleme komplekse te shumëllojshme brenda shëndetësisë mendore, trajtimeve specialistike, në qendrat forenzike, psikiatrike si dhe departamenteve të natyrës së shëndetit mendor. Mjaft ndërtuam shtëpi, rrugë, shkolla, sollëm vetura, besa bëmë edhe dasma e promovuam muzikë të zhanreve të ndryshme.

Editorial

‘Shaci’, rezultat i orientalizmit shqiptar

Tetor 20, 2018/0/0/

Autor: Adem Ferizaj Nga pikëpamja e orientalizmit shqiptar, ligjërimi rreth fjalës ‘shaci’ është importimi i mënyrës stereotipike se si paraqiten shqiptarët në Gjermani, Austri dhe Zvicër, dhe kështu funksionon si metodë e vetëposhtërimit. Shqiptarët, mes ‘të huajve’ të tjerë, përfaqësojnë ‘tjetrin’ në Austri, Zvicër dhe Gjermani. Dinamikat e tjetërzimit u jep ‘të huajve’ pothuajse dy mundësi. Mundësia e parë është ta luajnë rolin e ‘tjetrit’ në industrinë e argëtimit, sikur futbollisti Xherdan Shaqiri, reperi Azet-i apo boksieri Luan Krasniqi. Vetëm një numër i vogël ‘të huajsh’, në këto raste shqiptarësh, mund të ‘depërtojnë’ te këto arritje.

Editorial
12
sqAlbanian
en_GBEnglish sqAlbanian