Cicërrimat e fundit
Na ndiqni në Twitter
Rreth Germin

Germin është organizatë joqeveritare që mbështetë parimet dhe idealet e saj në besimin se diaspora luan rol të gjerë dhe proaktiv në zhvillimin pozitiv të vendit.

Germin në rrjetet sociale
STAY CONNECTED

Cicërrimat e fundit

FOLLOW US ON TWITTER

Abonohu dhe prano njoftimet e fundit

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Shëno e-mail

… and much, much, more …

CONNECT

Lidhja e Diasporës me vendin amë

Analiza të politikave

Home / Analiza të politikave / Analiza të politikave
Analizë e Politikave për Sigurimin Kufitar për Mërgimtarët
Janar 11, 2019 /0/More

KARTONI I GJELBËR Autore: Nida Krasniqi Si mungesë e anëtarësisë së Kosovës në Organizatën e Kartonit të Gjelbër, çdo automjet i huaj që hyn në Kosovë detyrohet të...

GERMIN / Analiza të politikave
Analizë e Politikave për Përfaqësimin e Diasporës në Politikëbërje
Janar 11, 2019 /0/More

PËRFAQËSIMI I DIASPORËS NË INSTITUCIONE  Autor: Lirim Krasniqi Krijimi i lidhjeve në mes të pjesëtarëve të diasporës dhe institucioneve të vendit/shtetit të origjinës është proces që kërkon angazhim...

GERMIN / Analiza të politikave
Analizë e Politikave për Mësimin Plotësues
Janar 11, 2019 /0/More

MËSIMI PLOTËSUES NË DIASPORË Autore: Nida Krasniqi Kultivimi i identitetit kombëtar është e drejtë themelore njerëzore. Shenja e parë dhe më e rëndësishme e këtij identiteti është gjuha...

GERMIN / Analiza të politikave
Analizë e Politikave për Votim Jashtë Vendit
Janar 11, 2019 /0/More

VOTA E DIASPORËS Autor: Rilind Latifi Diaspora e Kosovës vazhdon të luajë një rol kyç për ekonominë me anë të remitencave. Dërgesat financiare nga jashtë përbëjnë rreth 15% të...

GERMIN / Analiza të politikave
Analizë e Projektligjit të Diasporës
Nëntor 5, 2018 /0/More

Për vite me rradhë, Diaspora vazhdon të jetë kontribues kyç në ekonominë e Republikës së Kosovës, dhe në zhvillimin e saj shoqëror e politik. Sipas burimeve të ndryshme, dëshmohet...

GERMIN / Analiza të politikave
sqAlbanian
en_GBEnglish sqAlbanian