STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

Archives

Home / Blog / Archives

Takim i përfaqësuesve të Germin me Ministrin e Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko

January 20, 2020/0/0/

GERMIN në Shqipëri! Dy koleget tona, Drejtoresha e Programeve Sihana Bejtullahu dhe Zyrtarja e Projekteve të Germin për Shqipërinë, Blerina Xhemajli zhvilluan takimin e radhës me z. Pandeli Majko, Ministrin e Shtetit Shiqptar për Diasporën në kuadër të Memorandumit të Mirëkuptimit për fuqizimin e rolit të #Diasporës në zhvillim dhe demokratizimin e vendeve amë. Gjatë […]

News, Uncategorized

Pyetësori për Profesionistët nga Diaspora / Diaspora Professionals Survey

January 15, 2020/0/1/

Thirrje për profesionistët e Diasporës! A dëshironi të bëheni pjesë e hulumtimit për të shprehur perceptimet tuaja rreth migrimit qarkor dhe mundësive të angazhimit profesional në vendet e origjinës? Atëherë, ju ftojmë të plotësoni këtë pyetësor(kliko këtu) i cili administrohet nga GERMIN dhe merr vetëm 10 minuta kohë për t’u përgjigjur. Përgjigjet tuaja do të […]

Uncategorized , ,

Are you ready to reconnect with your homeland as a diaspora professional?

December 30, 2019/0/1/

Our latest programme Engaging Diaspora Professionals (EDP) in partnership with the German Development Agency (GIZ) aims to engage at least 30 diaspora professionals currently residing in #Germany as part of a pilot program of the Global Albanian Professionals Network. The goal of this program is to match the needs of institutions in #Kosova and #Albania […]

Business, News

GREETINGS FOR THE END YEAR HOLIDAYS AND NEW YEAR 2020

December 25, 2019/0/1/

Germin team wishes everyone a happy holiday, with the best wishes for the New Year 2020. Special greetings go to our diaspora that returns to the homeland for the holiday season and warms our family and social environments. We wish that through sincere work and commitment we will achieve our objectives in strengthening the relations […]

Uncategorized

Shkolla e Parë Rajonale “Diaspora për Zhvillimin Lokal”

December 17, 2019/0/0/

Western Balkans Migration Network së bashku me Germin organizuan Shkollën e Parë Rajonale “Diaspora për Zhvillimin Lokal”, në Qendrën e Konferencave ENVOY në Beograd të Serbisë. Shkolla “Diaspora për Zhvillimin Lokal” arriti që me datat 10, 11 dhjetor të mbledhë studiues, praktikues dhe politikbërës që trajtojnë temat e migrimit dhe diasporës nga vendet e Ballkanit Perëndimor. […]

News

DIASPORA E BASHKUAR NË MBLEDHJEN E FONDEVE PËR VIKTIMAT E TËRMETIT NË SHQIPËRI

December 3, 2019/0/0/

Diaspora Shqiptare ka përcjellur me shqetësim të madh zhvillimet pas tërmetit shkatërrimtar të 26 nëntorit në afërsi të qytetit të Durrësit. Kjo tragjedi rezultoi me dhjetëra jetë njerëzish të humbura, qindra të lënduar dhe mijëra të tjerë të larguar nga shtëpitë e tyre, të cilat ose janë  shkatërruar tërësisht ose janë të pabanueshme, gjë që […]

News

Open Vacancies at GERMIN!

November 4, 2019/0/0/

NGO: Germin (www.germin.org) Position: Project Assistant   Project: Matching Diaspora Experts with Institutional Needs at Home Application Deadline: 22 November 2019 Location: Prishtinë, Kosovë   Background: Germin is a non-governmental organization whose core principles and ideals are based on the belief that the Albanian diaspora must play an extensive and proactive role in the positive development of […]

News

GERMIN paraqet ankesë në Gjykatën Supreme për mosnumërimin e 1806 pakove me fletëvotime nga diaspora nga ana e KQZ-së

November 4, 2019/0/0/

GERMIN sot ka apeluar vendimin Anr. 382/2019, të datës 03.11.2019, të Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, përmes ankesës në Gjykatën Supreme. Me datë 03.11.2019, Organizata GERMIN ka pranuar vendimin e Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa lidhur me ankesën/apelin Anr. 382/2019 për moszbatimin e plotë të aktgjykimit A.A.UZH.nr. 20/2019 të Gjykatës Supreme nga ana e […]

News, Uncategorized , ,

GERMIN kërkon të trajtohen 1,806 pako të fletëvotimeve të paverifikuara nga Diaspora

November 2, 2019/0/0/

GERMIN ka përcjellur edhe një ankesë tek Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa – PZAP në lidhje me 1806 pakot e patrajtuara të fletëvotimeve nga bashkëqytetarët tanë që jetojnë jashtë vendit, të cilat janë refuzuar pa kaluar asjnë procedurë verifikimi nga ana e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ). Të gjitha këto pako janë nisur si dërgesa postare […]

News, Uncategorized

Open vacancies at GERMIN!

October 28, 2019/0/0/

NGO: Germin (www.germin.org)  Position: Field Researcher  Project: Co-Investment Forum – Invest in Kamenica  Application Deadline: 31 October 2019 Preferable starting Date: 04 November 2019 Location: Municipality of Kamenica    Background: Germin (germin.org) is a non-governmental organization that uses technology and virtual channels to connect and engage Diaspora in advancing the development and democratization of their […]

News
EN
SQ EN