STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

What we care about

Home / Blog

Vazhdojnë ligjëratat virtuale në kuadër të projektit Diaspora ED

May 20, 2020/0/0/

Pas përfundimit me shumë sukses të ligjeratave interaktive në 4 shkolla të ndryshme nëpër komuna të Kosovës, me përhapjen e pandemisë dhe mbylljes së shkollave, Germin vazhdon organizimin alternativ të ligjëratave në kuadër të projektit Diaspora ED, në mënyrë virtuale në platformën Zoom. Diaspora ED ka filluar në muajin Mars 2020, me qëllim që të […]

News

Sa do të ndikojë pandemia COVID-19 në remitancat e pranuara nga diaspora?

April 15, 2020/0/1/

 Ndonëse për momentin e tërë forca dhe fokusi global është në funksion të luftimit dhe parandalimit të përhapjes së virusit COVID-19 në aspektin shëndetësor, shumë ekspertëve financiarë dhe ekonomistë po analizojnë edhe pasojat e mundshme që ky virus mund të ketë në ekonominë botërore.  Rënia ekonomike nga efekti i virusit COVID-19 pritet të shkaktojë recesion […]

Uncategorized

Besa campaign for Kosovo begins: Diaspora in aid of the homeland during COVID-19

April 13, 2020/0/0/

The first Albanian Business Network “BESA” Foundation from Bavaria, Kosovo Manufacturing Club, the NGO GERMIN along with Global Albanians Foundation is developing a fundraising campaign in aid of the families in need affected by COVID-19 in Kosovo, by providing help packages containing food and basic hygiene products. This campaign aims to support local manufactures, as […]

Uncategorized

Global Albanian Health Professionals COVID-19 Response Team

April 7, 2020/0/0/

Global Albanian Health Professionals COVID-19 Response Team Founding Members April 7, 2020 Ornela Ademi European Medicines Agency, Norway Neshad Asllani Health Center of Excellence, Kosova Ilirjana Bajraktari European Group on Health Care Delivery, Kosova Besa Bauta New York University Baylor School of Public Health, USA Gazmend Berisha Akershus University Hospital, Norway  Sihana Bejtullahu Germin, Kosova […]

Announcment, News

Global Albanian Health Professionals COVID-19 Response Team – SURVEY

April 7, 2020/0/0/

GERMIN and the Global Albanians Foundation are working together to establish the “Global Albanian Health Professionals COVID-19 Response Team” — a collaborative network of Albanians working in health care, public health and research and involved in the fight against COVID in all corners of the world.   We invite all Albanian professionals working in the health […]

Announcment, News

GERMIN announces New Board

April 6, 2020/0/0/

Mark Kosmo  (chairman) Boston, Massachusetts, U.S.A Mark belongs to the third generation Albanians in the U.S.A. where he has worked for the majority of his life. Mark holds a Ph.D. in Economics from the University of Wisconsin, and did his undergraduate degree in Economics and Mathematics at the University of Massachusetts in Amherst. During his […]

Announcment, News

GERMIN announces the New Management

April 4, 2020/0/1/

Dear friends and partners, We are glad to inform you that during the Germin’s Board of Directors workshop, which was held between March 7-9 2020, among others, a new management of GERMIN has been elected.  From now on, GERMIN will be led by two Co-Executive Directors: Sihana Bejtuallhu and Lirim Krasniqi. Sihana Bejtullahu has a […]

Announcment, News

GERMIN TAKON KRYEMINISTRIN KURTI, KRYEPARLAMENTAREN OSMANI DHE ORGANIZATAT PARTNERE NË KOSOVË

March 10, 2020/0/1/

Dje me 9 mars 2020, Organizata GERMIN ka zhvilluar takime me udhëheqësit kryesorë institucional në Kosovë, përkatësisht me Kryeministrin, Z. Albin Kurti së bashku me Ministrin e Integrimit Evropian, z. Blerim Reka, si dhe Kryetaren e Kuvendit të Kosovës, Znj. Vjosa Osmani.  Në këto takime u prezantua bordi i ri i Organizatës GERMIN i përbërë […]

News , , , , ,

MBAHET TRYEZA “VOTIMI NGA JASHTË VENDIT – 2019”

March 3, 2020/0/0/

Me 3 mars 2020, organizata GERMIN organizoi tryezën e rrumbullakët me temë “Votimi nga Jashtë Vendit”, ku u publikua Analiza e Votimit nga Jashtë në Zgjedhjet për Kuvendin e Kosovës – 2019. Në këtë ngjarje ku morrën pjesë përfaqësues të institucioneve përgjegjëse si Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), Kuvendi i Kosovës, Avokati i Popullit, si […]

News , , ,

VOTA E DIASPORËS – ZGJEDHJET E JASHTËZAKONSHME PËR KRYETAR NË KOMUNËN E PODUJEVËS

February 20, 2020/0/0/

  Të dashur bashkatdhetarë në Diasporë nga Komuna e Podujevës,Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Republikës së Kosovës është duke bërë përgatitjet për organizimin e Zgjedhjeve të jashtëzakonshme për Kryetar në Komunën e Podujevës, që do të mbahen më 15 mars 2020. Të gjithë juve nga Komuna e Podujevës që jetoni jashtë vendit dhe keni të […]

News ,
EN
SQ EN