STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

What we care about

Home / Blog

GERMIN announces the New Management

April 4, 2020/0/1/

Dear friends and partners, We are glad to inform you that during the Germin’s Board of Directors workshop, which was held between March 7-9 2020, among others, a new management of GERMIN has been elected.  From now on, GERMIN will be led by two Co-Executive Directors: Sihana Bejtuallhu and Lirim Krasniqi. Sihana Bejtullahu has a […]

Announcment, News

GERMIN TAKON KRYEMINISTRIN KURTI, KRYEPARLAMENTAREN OSMANI DHE ORGANIZATAT PARTNERE NË KOSOVË

March 10, 2020/0/1/

Dje me 9 mars 2020, Organizata GERMIN ka zhvilluar takime me udhëheqësit kryesorë institucional në Kosovë, përkatësisht me Kryeministrin, Z. Albin Kurti së bashku me Ministrin e Integrimit Evropian, z. Blerim Reka, si dhe Kryetaren e Kuvendit të Kosovës, Znj. Vjosa Osmani.  Në këto takime u prezantua bordi i ri i Organizatës GERMIN i përbërë […]

News , , , , ,

MBAHET TRYEZA “VOTIMI NGA JASHTË VENDIT – 2019”

March 3, 2020/0/0/

Me 3 mars 2020, organizata GERMIN organizoi tryezën e rrumbullakët me temë “Votimi nga Jashtë Vendit”, ku u publikua Analiza e Votimit nga Jashtë në Zgjedhjet për Kuvendin e Kosovës – 2019. Në këtë ngjarje ku morrën pjesë përfaqësues të institucioneve përgjegjëse si Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), Kuvendi i Kosovës, Avokati i Popullit, si […]

News , , ,

VOTA E DIASPORËS – ZGJEDHJET E JASHTËZAKONSHME PËR KRYETAR NË KOMUNËN E PODUJEVËS

February 20, 2020/0/0/

  Të dashur bashkatdhetarë në Diasporë nga Komuna e Podujevës,Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Republikës së Kosovës është duke bërë përgatitjet për organizimin e Zgjedhjeve të jashtëzakonshme për Kryetar në Komunën e Podujevës, që do të mbahen më 15 mars 2020. Të gjithë juve nga Komuna e Podujevës që jetoni jashtë vendit dhe keni të […]

News ,

Job Openings

February 5, 2020/0/1/

Germin is an organization based in Kosova with plans to expand its operations in Albania in 2020.  Towards this end, Germin is hiring a full-time person, based in Tirana, Albania, beginning March 1, 2020, with a three-month probationary period. The position will have two components that are 50% each — Program Manager and Earthquake Relief Project […]

Announcment, News, Uncategorized

Takim i përfaqësuesve të Germin me Ministrin e Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko

January 20, 2020/0/0/

GERMIN në Shqipëri! Dy koleget tona, Drejtoresha e Programeve Sihana Bejtullahu dhe Zyrtarja e Projekteve të Germin për Shqipërinë, Blerina Xhemajli zhvilluan takimin e radhës me z. Pandeli Majko, Ministrin e Shtetit Shiqptar për Diasporën në kuadër të Memorandumit të Mirëkuptimit për fuqizimin e rolit të #Diasporës në zhvillim dhe demokratizimin e vendeve amë. Gjatë […]

News, Uncategorized

Pyetësori për Profesionistët nga Diaspora / Diaspora Professionals Survey

January 15, 2020/0/1/

Thirrje për profesionistët e Diasporës! A dëshironi të bëheni pjesë e hulumtimit për të shprehur perceptimet tuaja rreth migrimit qarkor dhe mundësive të angazhimit profesional në vendet e origjinës? Atëherë, ju ftojmë të plotësoni këtë pyetësor(kliko këtu) i cili administrohet nga GERMIN dhe merr vetëm 10 minuta kohë për t’u përgjigjur. Përgjigjet tuaja do të […]

Uncategorized , ,

Are you ready to reconnect with your homeland as a diaspora professional?

December 30, 2019/0/3/

Our latest programme Engaging Diaspora Professionals (EDP) in partnership with the German Development Agency (GIZ) aims to engage at least 30 diaspora professionals currently residing in #Germany as part of a pilot program of the Global Albanian Professionals Network. The goal of this program is to match the needs of institutions in #Kosova and #Albania […]

Business, News

GREETINGS FOR THE END YEAR HOLIDAYS AND NEW YEAR 2020

December 25, 2019/0/1/

Germin team wishes everyone a happy holiday, with the best wishes for the New Year 2020. Special greetings go to our diaspora that returns to the homeland for the holiday season and warms our family and social environments. We wish that through sincere work and commitment we will achieve our objectives in strengthening the relations […]

Uncategorized

Shkolla e Parë Rajonale “Diaspora për Zhvillimin Lokal”

December 17, 2019/0/0/

Western Balkans Migration Network së bashku me Germin organizuan Shkollën e Parë Rajonale “Diaspora për Zhvillimin Lokal”, në Qendrën e Konferencave ENVOY në Beograd të Serbisë. Shkolla “Diaspora për Zhvillimin Lokal” arriti që me datat 10, 11 dhjetor të mbledhë studiues, praktikues dhe politikbërës që trajtojnë temat e migrimit dhe diasporës nga vendet e Ballkanit Perëndimor. […]

News
EN
SQ EN