STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

Category: Reports

Home / Blog / Reports

Raport: 700 për 700: Ndihmo Familjet në Nevojë në Kamenicë

July 2, 2020/0/0/

Fushata ‘700 për 700: Ndihmo Familjet në Nevojë në Kamenicë’ u organizua për t’i dalë në ndihmë familjeve në nevojë urgjente për furnizime ushqimore dhe higjienike në Komunën e Kamenicës gjatë periudhës së pandemisë COVID-19. Fushata pati për bazë këto qëllime: Ngritjen e fondeve nga Diaspora dhe vendi për të blerë furnizimet e nevojshme; Shpërndarjen […]

Reports

Komentimi i Projektligjit për Diasporën

June 24, 2019/0/0/

Për projektligjin e  Diasporës propozuar dhe votuar më 30 maj 2019, GERMIN pas takimeve në Diasporë dhe diskutimeve virtuale, i ka kaluar më 24 qershor 2019 komentet finale tek Deputetët e Komisionit për Punë të Jashtme, Diasporë dhe Investime Strategjike.  Kliko këtu për ta lexuar letrën e plotë.

Policy Analysis, Reports

Diskutim me komunitetin në Graz | Përmbledhja e rekomandimeve

November 5, 2018/0/0/

Takimi me diasporën shqiptare u organizua në Graz të Austrisë nga Germin, një organizatë joqeveritare e përqëndruar në Kosovë me fokus në hulumtimin e diasporës. Ky bashkëbisedim u organizua si pjesë e projektit ​Angazhimi i Diasporës për Zhvillimin e Politikave​. Qëllimi gjithëpërfshirës i këtij projekti është që të lehtësojë kontributin e Diasporës në Kosovë gjatë […]

Reports

Diskutim me komunitetin në Cyrih | Përmbledhja e rekomandimeve

November 5, 2018/0/0/

Takimi me diasporën shqiptare u organizua në Cyrih të Zvicrës nga Germin, organizatë joqeveritare e përqëndruar në Kosovë me fokus në hulumtimin e diasporës. Diskutimi u organizua si pjesë e projektit ​Angazhimi i Diasporës për Zhvillimin e Politikave.​ Qëllimi gjithëpërfshirës i këtij projekti është që të lehtësojë kontributin e Diasporës në Kosovë gjatë procesit të […]

Reports

Diskutim me komunitetin në Mynih | Përmbledhja e rekomandimeve

November 5, 2018/0/0/

Takimi me diasporën shqiptare u organizua në Mynih të Gjermanisë nga Germin, organizatë joqeveritare e përqëndruar në Kosovë me fokus në hulumtime rreth diasporës. Ky takimi ishte pjesë e projektit ​Angazhimi i Diasporës për Zhvillimin e Politikave​. Qëllimi gjithëpërfshirës i këtij projekti është që të lehtësojë kontributin e Diasporës në Kosovë gjatë procesit të hartimit […]

Reports

Këshilli Koordinues për Diasporën dhe çmimi Ambsadori i Kombit

July 2, 2018/0/0/

Rekomandime rreth Këshillit Koordinues për Diasporën dhe çmimi Ambsadori i Kombit, dërguar z.Pandeli Majko, Ministër i Shtetit për Diasporën, Republika e Shqipërisë. Vendimet e miratuara së fundmi nga Parlamenti i Republikës së Shqipërisë lidhur me zgjedhjen e përfaqësueseve të Këshillit Koordinues të Diasporës dhe mbi kriteret e mënyrën e ndarjessë çmimit “Ambasador i Kombit”, ishin arsyet […]

Reports

Politikat investuese | Akademia e shkencave të të rinjve

May 17, 2018/0/0/

PROMOVIMI I POLITIKAVE EKONOMIKE DHE INVESTIMET E DIASPORËS 17 – 20 MAJ 2018 Themelimi i Akademisë së Shkencave të të rinjve VIZIONI Duke marr parasysh numrin e madh të profesionistëve shqiptarë që jetojnë jashtë vendlindjes por edhe atyre profesionistëve që kthehen në vendlindje për të jetuar e punuar pas një periudhe të gjatë përvoje e […]

Reports

Promovimi i Shkëmbimit Profesional me Diasporën Shqiptare

May 17, 2018/0/0/

PROMOVIMI I SHKËMBIMIT PROFESIONAL ME DIASPORËN SHQIPTARE 17-20 MAJ 2018 Nxitja e shkëmbimit profesional VIZIONI Vizioni ynë është të nxisim kontributin pozitiv të diasporës shqiptare në zhvillimin politik, shoqëror dhe ekonomik të vendeve amë. OBJEKTIVAT Rikthimi i besimit dhe lidhjes në mes të Diasporës shqiptare dhe vendit të tyre amë, si dhe promovimin e vlerave […]

Reports

Promovimi i Projekteve të Diasporës Lokale në Qytetet/Rajonet e Përzgjedhura në Vendet Amë

May 17, 2018/0/0/

PLANI I VEPRIMIT PËR PROMOVIMIN E PROJEKTEVE TË DIASPORËS NË ATDHE MAJ 17-20, 2018 Promovimi i Projekteve të Diasporës Lokale në Qytetet/Rajonet e Përzgjedhura në Vendet Amë VIZIONI Vizion ynë i punës është që të promovojë projekte të diasporës lokale në qytete dhe rajone të përzgjedhura në vendet amë , në mënyrë që të krijohet […]

Reports

Politikat Ekonomike për Investim të Diasporës

May 17, 2018/0/0/

PROMOVIMI I POLITIKAVE EKONOMIKE DHE INVESTIMET E DIASPORËS 17-20 MAJ 2018 Projekt Propozim: Hapja e Zyrave për Investime dhe Tregti në Kryeqendrat Botërore   VIZIONI Vizioni ynë është që përmes këtyre zyrave të nxisim edhe më shumë ardhjen e investitorëve tone shqiptarë dhe investitorëve të tjerë ndërkombëtar dhe njëkohësisht rritjen e eksporteve drejt këtyre vendeve. […]

Reports
12
EN
SQ EN