STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

Policy Analysis

Home / Policy Analysis / Policy Analysis
Komentimi i Projektligjit për Diasporën
June 24, 2019 /0/More

Për projektligjin e  Diasporës propozuar dhe votuar më 30 maj 2019, GERMIN pas takimeve në Diasporë dhe diskutimeve virtuale, i ka kaluar më 24 qershor 2019 komentet finale tek...

GERMIN / Policy Analysis
Analizë e Politikave për Sigurimin Kufitar për Mërgimtarët
January 11, 2019 /0/More

KARTONI I GJELBËR Autore: Nida Krasniqi Si mungesë e anëtarësisë së Kosovës në Organizatën e Kartonit të Gjelbër, çdo automjet i huaj që hyn në Kosovë detyrohet të...

GERMIN / Policy Analysis
Analizë e Politikave për Përfaqësimin e Diasporës në Politikëbërje
January 11, 2019 /0/More

PËRFAQËSIMI I DIASPORËS NË INSTITUCIONE  Autor: Lirim Krasniqi Krijimi i lidhjeve në mes të pjesëtarëve të diasporës dhe institucioneve të vendit/shtetit të origjinës është proces që kërkon angazhim...

GERMIN / Policy Analysis
Analizë e Politikave për Mësimin Plotësues
January 11, 2019 /0/More

MËSIMI PLOTËSUES NË DIASPORË Autore: Nida Krasniqi Kultivimi i identitetit kombëtar është e drejtë themelore njerëzore. Shenja e parë dhe më e rëndësishme e këtij identiteti është gjuha...

GERMIN / Policy Analysis
Analizë e Politikave për Votim Jashtë Vendit
January 11, 2019 /0/More

VOTA E DIASPORËS Autor: Rilind Latifi Diaspora e Kosovës vazhdon të luajë një rol kyç për ekonominë me anë të remitencave. Dërgesat financiare nga jashtë përbëjnë rreth 15% të...

GERMIN / Policy Analysis
Analizë e Projektligjit të Diasporës
November 5, 2018 /1/More

Për vite me rradhë, Diaspora vazhdon të jetë kontribues kyç në ekonominë e Republikës së Kosovës, dhe në zhvillimin e saj shoqëror e politik. Sipas burimeve të ndryshme, dëshmohet...

GERMIN / Policy Analysis
Këshilli Koordinues për Diasporën dhe çmimi Ambsadori i Kombit
June 25, 2018 /0/More

Germin ka dërguar rekomandime tek Ministri i Shtetit për Diasporën z.Pandeli Majko, pas dy vendimeve për krijimin e Këshillit Koordinues për Diasporën dhe çmimin “Ambsadori i Kombit”. Pikat e...

GERMIN / Policy Analysis
EN
SQ EN