STAY CONNECTED

Cicërrimat e fundit

FOLLOW US ON TWITTER

Abonohu dhe prano njoftimet e fundit

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Shëno e-mail

… and much, much, more …

CONNECT

Category: LAJME

Home / Shkrimet / LAJME

Thirrje për Propozim për Bordin e GERMIN

Korrik 16, 2019/0/0/

Ftesë për të ju bashkuar Bordit të Drejtorëve të Germin Thirrje për nominime Germin u themelua në vitin 2014 në Prishtinë, me qëllimin për të qenë një organizatë udhëheqëse në angazhimin e Diasporës Shqiptare. Tani ka ardhur koha që organizata jonë të shndërrohet në një qendër ku ndërmarrësit dhe shpikësit, profesionistët, dhuruesit e filantropët shqiptarë […]

VEGËZ, LAJME, Uncategorized

Reagim Publik i GERMIN mbi akuzat e zyrtarit të Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike (MDIS)

Korrik 11, 2019/0/0/

REAGIM PUBLIK  Reagim Publik i GERMIN mbi akuzat e zyrtarit të Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike (MDIS), z. Ejup Kamberaj kundrejt Drejtoreshës Ekzekutive të GERMIN, znj. Liza Gashi. GERMIN reagon ndaj gjuhës ofenduese dhe shpifjeve që udhëheqësi i grupit punues të Projektligjit për Diasporën, z. Ejup Kamberaj ka përdorur më 10 korrik 2019, gjatë […]

LAJME

Germin mori pjesë në diskutimin publik për Projektligjin për Diasporën

Qershor 24, 2019/0/0/

Në Komisionin për Punë të Jashtme, Diasporë dhe Investime Strategjike është mbajtur më 18 qershor 2019 dëgjimin publik për Projektligjin për Diasporën. Përfaqësues të GERMIN, të cilët vazhdimisht kanë përcjellur ecurinë e këtij projektligji, ishin prezent në këtë tryezë. Gjatë diskutimit të zhvilluar në mes të deputetëve, përfaqësues të Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike […]

LAJME

PROGRAMI | Forumi i Bashkë-Investimeve dhe Rrjetëzimit

Qershor 10, 2019/0/0/

Ju lutem, gjeni të bashkëngjitur programin tre-ditorë të ''Forumit të Bashkë-Investimeve dhe Rrjetëzimit''

LAJME

Regjistrohu | Forumi për Bashkë-Investime dhe Rrjetëzim

Qershor 5, 2019/0/0/

Forumi i Bashkë-Investimeve dhe Rrjetëzimit do të mbahet nëdatat 5, 6 dhe 7 Korrik, 2019 në Prizren. Kjo ngjarje do t'u ofrojë dhe paraqes investitorëve potencial, mundësi konkrete për investime në qytetin e Prizrenit.Forumi treditor do të përmbajë disa aktivitete, në mes të të cilave:

LAJME

Ferizaji së shpejti pjesë e Forumit të Bashkë-Investimeve dhe Rrjetëzimit

Maj 22, 2019/0/0/

Nismat në dobi të zhvillimit ekonomik, krijimit të mundësisë për bizneset lokale dhe ndërtimit të një klime të favorshme investimesh po marrin dimension tjetër në nivelin lokal. Së fundmi, është organizata Germin ajo e cila ka ideuar organizimin dhe lansimin e Forumit të Bashkëinvestiemve dhe Rrjetëzimit që ka për qëllim ofrimin e një pasqyre sa […]

LAJME

Prizreni lanson për herë të parë platformën dhe forumin për investime nga Diaspora

Maj 9, 2019/0/0/

Komuna e Prizrenit së bashku me Organizatën jo-qeveritare GERMIN, sot, më 7 maj 2019 lansuan projektin “Forumi i Bashkë-Investimë dhe Rrjetëzimit”, që synon të tërheqë investimet e huaja dhe nga Diaspora në qytetin e Prizrenit. Me mbështetjen e Komunës së Prizrenit, shoqatat e biznesit (Shoqata e Zejtarëve dhe Afaristëve të Prizrenit- SHZAP, Asociacioni i Biznesmenëve […]

LAJME, Standard , ,

Gashi: Të jetë ky Samit i fundit i organizuar nga Qeveria

Mars 7, 2019/0/0/

Liza Gashi, Drejtuese e Organizatës GERMIN ka folur në hapjen e Samitit të Dytë të Diasporës duke potencuar se duhet të përfundojë koha kur Samitet sikurse ky organizohen nga Qeveritë. “Unë shpresoj që ky është #Samiti i fundit që organizohet nga Qeveria dhe tjetri do të organizohet nga Diaspora. Arsyeja pse mendoj që ky Samit duhet të […]

LAJME, Standard

Letër drejtuar Ministrit Majko rreth Samitit të Dytë të Diasporës Shqiptare

Shkurt 26, 2019/0/0/

Në prag të Samitit të Dytë të Diasporës Shqiptare, një numër i konsiderueshëm i pjesëtarëve nga komuniteti shqiptar jashtë vendit kanë reaguar dhe kanë ngritur shqetësime rreth Samitit. Këto reagime Germin i ka adresuar me anë të një letre drejtuar Ministrit të Shtetit për Diasporën, z.Pandeli Majko, më datë 10 shkurt 2019.

LAJME, Standard

Në ditën e Diasporës, Germin prezanton programet për angazhimin e Diasporës

Dhjetor 19, 2018/0/0/

Në ditën e migrantëve, 18 dhjetor, Shqipëria shënoi Ditën Kombëtare të Diasporës. Në kuadër të kësaj dite,  Ministri i Shtetit për Diasporën z.Pandeli Majko organizoi një konferencë ku u bë përmbledhja e një viti pune intensive në lidhje me Diasporën Shqiptare. Në fjalën hapëse, z. Majko tha se shteti shqiptar po mbush boshllëkun e plotë […]

LAJME
12
SQ
EN SQ