fbpx

Historia

Rreth Nesh

Germin është një organizatë joqeveritare që përdor teknologjinë dhe kanalet virtuale për të lidhur dhe angazhuar Diasporën në avancimin e zhvillimit dhe demokratizimit të vendeve të tyre. Germin filloi në 2011 si një grup joformal që përpiqej të gjente rrugën për t'u lidhur me atdheun dhe u themelua zyrtarisht në 2014. Germin drejtohet dhe mbështetet nga një grup profesionistësh të Diasporës duke filluar nga fusha e politikave publike, financave, informacionit, teknologjisë, ligjit, arsimit, sigurisë dhe diplomacisë. Ne kemi një rrjet të gjerë profesionistësh dhe bashkëpunëtorësh me kohë të pjesshme, aktualisht banojnë në 24 vende, përfshirë Ballkanin, Evropën Perëndimore dhe Amerikën e Veriut.

Germin është fjalë me origjinë latine që do të thotë ‘të rritesh, të përparosh’. Termi është përdorur në shumë ambiente përgjatë sfondit të tij të pasur të konteksteve historike dhe gjuhësore, duke nënvizuar vazhdimisht rëndësinë që ka pasur ndryshimi në avancimin e shoqërive. Duke përdorur këtë të fundit, organizata jonë synon të krijojë një themel të fortë mbi mbi të cilën Kosova përfundimisht do të ndërtojë muret e saj të duhura, për përmirësimin e vendit dhe njerëzit e saj në përgjithësi.

njihuni me ne

qëllimi ynë është që të lidhim diasporën me vendin amë

OJQ e themeluar në

2014

më shumë rreth Germin

Germin në fjalët e të tjerëve

Rrjeti ynë është vlera ynë e shtuar!

"Germin në Kosovë është një shembull me të vërtetë i mirë i një organizate të tillë të cilët janë të vendosur në mënyrë të përsosur për ta kthyer ikjen e trurit, në fitim të trurit dhe shkëmbim të trurit. Kjo organizatë është e përbërë nga profesionistë të talentuar dhe të pasionuar të cilët kanë hulumtuar potencialin dhe poashtu kanë identifikuar kosovarët kryesorë jashtë shtetit, për të vënë themelet dhe strukturat për të shndërruar ndjenjat dhe vullnetin e mirë në projekte praktike në të mirë të atdheut të tyre. Germin ka identifikuar praktikën më të mirë globale në angazhimin e Diasporës dhe mund të bëhet një nga drejtuesit në këtë fushë. "

26 nëntor,2018

"Unë kam qenë e angazhuar që nga ditët e para të Germin në kapacitetin e rolit këshillues dhe ky udhëtim me Germin më ka zgjuar dashurinë dhe lidhjen me Kosovën. Përveç kësaj më ka dhënë një mundësi për të takuar disa ndryshuimtarë vërtetë frymëzues, me të cilët unë vazhdoj të punoj deri më sot. "

17.06.2020

"Burimet njerëzore, sociale, politike dhe arsimore të Diasporës Shqiptare, veçanërisht në vendet gjermanofolëse nuk u panë kurrë si një mundësi për të promovuar Republikën e re të Kosovës. Identifikimi i tyre me vendin e tyre të lindjes ose vendin e trashëgimisë gjen platformën e tyre kryesore në Konferencën "Diaspora Flet" ku ata ishin aktori kryesor dhe krijuan rrjete të qëndrueshme dhe tema për konferencën që edhe sot janë tema në bisedat shoqërore në vend. Si kryetar i një Shoqate në Gjermani tani kemi një partner bashkëpunimi në "terren " për çdo temë. Germin po bën një punë kaq të madhe në luftën për të drejtën e votës, për veprimin e ndihmës njerëzore dhe politikën për të drejtat e diasporës në të gjitha fushat."

30 DEC, 2018

GERMIN është shfaqur shpejt si një organizatë shembullore e diasporës. Përmes qasjes së tyre krijuese, të freskët dhe inovative, ata kanë krijuar struktura dhe sisteme të angazhimit të diasporës që do të jenë procese formuese për sektorin e diasporës për një të ardhme të afërt.

Çdo shtet që punon për diasporën ka nevojë për një GERMIN pasi modelet e tyre të punës i janë përgjigjur një prej pyetjeve më të lashta të angazhimit të diasporës duke ndërtuar besimin përmes vërtetësisë së tyre të punës. Nuk kam dyshim se ekspertiza dhe modelet e tyre do të eksportohen globalisht shumë shpejt.

Kam pasur kënaqësinë të shoh GERMIN të rritet nga një pëlhurë e zbrazët pikture në një dritë udhëheqëse për kolegët e tyre në punën e diasporës. Pasi kalova kohë me ekipin e tyre të mrekullueshëm, si në nivelin ekzekutiv ashtu edhe në atë operativ, e ardhmja është e ndritur për GERMIN.

Energjitë dhe ekspertiza që rrjedhin përmes ekipit të tyre, e cila përfaqëson shumëllojshmërinë e natyrshme të kërkuar për ndikim efektiv në shekullin 21 të rrjetëzuar, janë një burim i vazhdueshëm frymëzimi për punën time. Ata janë një grup i shkëlqyer të udhëhequr nga një moral dhe frymë e drejtuar nga vlera e përshtatshme për kohën tonë.

Ata po bëjnë një punë të jashtëzakonshme për rajonin dhe partnerët e tyre, kështu që ne kurrë nuk duhet t'i konsiderojmë si të mirëqena. Prandaj, unë inkurajoj cilindo që e lexon këtë tekst për të mbështetur këta të rinj të mrekullueshëm për të arritur aspiratat e tyre përmes kësaj organizate të mrekullueshme ".

28 korrik, 2020

"Të gjitha vendet mund të përfitojnë shumë nga diasporat e tyre, veçanërisht në botën e sotme, e cila është aq e lidhur mirë falë përparimeve në teknologji. Diaspora shqiptare ka vërtetuar gjatë gjithë historisë se është në gjendje të ketë një ndikim të rëndësishëm në vendlindjen e saj në shumë aspekte. Për të përdorur potencialin e diasporës për nevojat specifike të një atdheu në zhvillim është thelbësore dhe Germin ka treguar se është në gjendje ta bëjë këtë me sukses duke u lidhur me diasporën shqiptare dhe duke krijuar dhe drejtuar projekte të shkëlqyera. Me stafin efikas dhe të gjallë Germin është një model për organizatat e tjera që dëshirojnë të punojnë në fushën e diasporës. "

26 nëntor,2018

"Shkolla të tilla si Diaspora School in Kosovo, ndihmojnë të shpërndajnë shumë pozitivitet dhe të inkurajojnë të rinjtë të punojnë në potencialin e tyre"

26 nëntor,2018

"Është qejf dhe interesante që të jesh pjesë e një grupi kaq interesant me kaq shume ekspertizë, njohuri, edukim dhe entuziazëm. Unë mendoj që kjo është një pikë fillestare për një të ardhme më të ndritur."

26 nëntor,2018

"Unë kurrë nuk kam besuar që Kosova ka kaq shumë potencial që të rritet. Diaspora School in Kosovo më ka bindur për këtë."

26 nëntor,2018

LET'S WORK ON YOUR NEXT IDEA!

bashkë-krijojmë të ardhmen

njihuni me ekipin

Ekipi ynë është i përbërë nga lëvizës e ndryshues të angazhuar në ofrimin e intervenimeve me ndikim shoqëror

Sihana Bejtullahu
Bashkë-Drejtore Ekzekutive
Arbnor Mjeku
Menaxher/e i/e Projekteve
Blerinë Ukshini
Menaxher/e i/e Projekteve
Naim Robelli
Menaxher/e i/e Projekteve
Donarta Fetahu
Asitente e Financave
Bubulina Peni
PR and Social Media Officer
Rreze Doli
Asistente e Projektit
Arta Berisha
Graphic Designer
Blerta Mexhuani
Menaxher/e i/e Projekteve
Era Ahmeti
Koordinator Projekti
Donjeta Krasniqi
Menaxhere e financave
Shpat Ferizi
Menaxher i IT-së
Genita Rexhepi
Social Media Officer
Lirim Krasniqi
Bashkë-Drejtore Ekzekutive

mundësimi i angazhimit të diasporës

BORDI YNË I DREJTORËVE

Duke jetuar dhe vepruar nëpër botë, për të promovuar ndryshimin shoqëror

Avni Mustafaj
Co-Chair
Hilmi Gashi
anëtarë të bordit
Anita Gjidoda
anëtarë të bordit
Gazmend Salihi
anëtarë të bordit
Fadil Berisha
anëtarë të bordit
Ardian Lekaj
anëtarë të bordit
Anila Hyka Smørgrav
Co-Chair

bashkë-krijojmë të ardhmen

njihuni me themeluesit

Rimendimi i të ardhmes tonë të përbashkët

Sihana Bejtullahu
Bashkë-Drejtore Ekzekutive
Arbnor Mjeku
Menaxher/e i/e Projekteve
Blerinë Ukshini
Menaxher/e i/e Projekteve
Naim Robelli
Menaxher/e i/e Projekteve
Donarta Fetahu
Asitente e Financave
Bubulina Peni
PR and Social Media Officer
Rreze Doli
Asistente e Projektit
Arta Berisha
Graphic Designer
Blerta Mexhuani
Menaxher/e i/e Projekteve
Era Ahmeti
Koordinator Projekti
Donjeta Krasniqi
Menaxhere e financave
Shpat Ferizi
Menaxher i IT-së
Genita Rexhepi
Social Media Officer
Lirim Krasniqi
Bashkë-Drejtore Ekzekutive
Behar Xharra
Bashkë-themelues
, Liza Gashi.
Bashkë-themelues

bashkë-krijojmë të ardhmen

njihuni me Germinalët

Duke falenderuar ish kolegët tanë

Avni Mustafaj
Co-Chair
Hilmi Gashi
anëtarë të bordit
Anita Gjidoda
anëtarë të bordit
Gazmend Salihi
anëtarë të bordit
Fadil Berisha
anëtarë të bordit
Ardian Lekaj
anëtarë të bordit
Anila Hyka Smørgrav
Co-Chair
Leonora  Çerreti
Menaxher/e i/e Projekteve
Donika Gashi
Zyrtare për Komunikim
Drenusha Bujari
Research Assistant
Fjolla Vukshinaj
Koordinatore e angazhimit
Blerina Avdullahi
Menaxhere e financave
Lira Haxhijakupi
Koordinatore e Operimit
Deona Kamberaj
Asistente e Projektit
Hana Halilaj
koordinatore e diplomacisë
Blerina Xhemajli
zyrtar projektesh
Shpetim Shujaku
zyrtar projektesh
Donikë Kastrati
zyrtare ligjore
Kaltrina Kusari
Analiza Politikash
Elsa Tahiri
Social Media and Communications Officer
Burbuqe Muhadri
Menaxhere e financave
Diana Morina
Analist/e i/e politikave dhe Hulumtues/e
Egli Sakej
zyrtar projektesh
Floride Kuqaj
Asistente e Programit
Lenhard Hamza
Ekspert i Integruar
Selvije Kurti
Program Associate

MOS HUMBISNI LAJMET TONA MË TË REJA

REGJISTROHUNI NË BULETINin tonë informativ