fbpx
Shtator 10, 2021

ITP Prizren takohet me Diasporën shqiptare në Frankfurt, Gjermani

Nga Germin-491 Shikime-Asnjë koment

Me 9 shtator 2021, Parku Inovativ dhe Parku i Trajnimeve ITP ishte prezent në diasporë, ku u takua me komunitetin e bizneseve dhe profesionistë nga Gjermania, në landin Hesse në Frankfurt.

Ky takimi mblodhi 25 ndërmarrës dhe biznesmen nga fusha të ndryshme, me interes të madh për të ndjekur prezantimin e ITP Prizren, si një mundësi për Investim.

Ministrja e Industrisë, Sipërmarrjes dhe Tregtisë e Republikës së Kosovës, znj. Rozeta Hajdari mori pjesë në këtë ngjarje. Në fjalimin e saj përshëndetës, ajo falënderoi diasporën për kontributin e tyre të madh për Kosovën dhe gatishmërinë e tyre. Ajo ftoi të gjithë përfaqësuesit e bizneseve të pranishëm në sallë që t'i konsiderojnë seriozisht mundësitë e investimeve në Kosovë, veqanërisht në ITP Prizren, si një vend që plotëson nevojat dhe kërkesat.

I pranishëm në këtë takim ishte Drejtori Menaxhues i sapo emëruar i ITP, Z. Hans-Juergen Cassens. Ai tha se është i lumtur që po fillon një punë në menaxhimin e ITP, i cili synon të mbështesë qëllimet e zhvillimit të Kosovës.

Z. Nazmi Viqa, kreu i Unionit Shqiptaro-Gjerman të Bizneseve (UB), gjatë fjalimit të tij tha se ndihet mirë kur ofrohen mundësi të tilla biznesi si ITP nga Kosova në Gjermani. Ai shtoi se për bizneset e diasporës në Gjermani ky park është me interes të lartë, gjithashtu për shkak se ushtria gjermane qëndroi atje dhe kishte një investim gjerman me standarde të larta, i cili po ndiqet me GIZ dhe Qeverinë e Kosovës, tani në një mision të ri. Prandaj, ai dhe sindikata që ai drejton do të jenë promovues të mundësive të ofruara nga ITP në mesin e diasporës dhe investitorëve gjermanë.

Konsulli Gëzim Gashi nga Konsullata e Përgjithshme e Kosovës në Frankfurt përshëndeti këtë takim, duke shtuar se Konsullata përtej shërbimeve që ofron, do të rrisë aktivitetin për promovimin e mundësive për investime në Kosovë, e cila pa dyshim përfshin ITP.

Takimi u moderua nga Lirim Krasniqi, bashkë-drejtor ekzekutiv i GERMIN, ndërsa prezantimi i detajuar i ITP u bë nga Muhamed Rexhepi, këshilltar i ITP Prizren. Prezantimi u pasua nga një sesion me pyetje dhe përgjigje, i cili dëshmoi interesin e pjesëmarrësve në ITP.

Ky aktivitet përfundoi me një koktej, ku pjesëmarrësit patën mundësinë të rrjetëzohen dhe shkëmbehen, si dhe të njihen më shumë me ITP Prizren.

Germin do të vazhdojë takimet me diasporën për të promovuar ITP si një mundësi e re biznesi në Kosovë.

Shkruani një koment