fbpx
Shtator 1, 2021

Factsheet – Remittances: Discussion series with the Albanian Diaspora

Nga Germin-1344 Shikime-Asnjë koment

GERMIN në bashkëpunim me Bankën Botërore organizuan një sërë ngjarjesh me Diasporën Shqiptare në mbarë botën dhe ekspertë të sektorit financiar në Shqipëri për të diskutuar sfidat dhe mundësitë që lidhen me remitancat, si një katalizator i rëndësishëm i zhvillimit ekonomik.

Si pjesë e Diskutimeve të Diasporës Greenback 2.0, GERMIN organizoi dhe priti 6 takime me anëtarët e Diasporës Shqiptare nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Gjermania, Italia, Greqia, Zvicra dhe e fundit në Ditën Ndërkombëtare të Dërgesave të Familjes me profesionistë të diasporës nga sektori i financave prej shteteve të ndryshme. Me një pjesëmarrje të mbi 200 anëtarëve të diasporës në ZOOM dhe 120 të tjerë përmes Facebook Livestream, ngjarjet mblodhën një larmi të madhe anëtarësh të diasporës: individë që punojnë çdo ditë, profesionistë nga sektorët financiarë, hulumtues, akademikë, biznesmenë etj. Takimet u kompozuan me palët të interesuara kombëtare dhe të diasporës. Ngjarjet u zhvilluan nga 18 dhjetor 2020 deri më 30 qershor 2021.