fbpx
Dhjetor 23, 2020

Nevoja e Institucioneve Publike për Ekspertizë nga Diaspora Shqiptare

Nga Germin-2349 Shikime-Asnjë koment

Ky studim është një pjesë e projektit "Përputhja e ekspertëve të Diasporës me nevojat institucionale në shtëpi", i cili zbatohet nga Germin me mbështetjen e Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Projekti synon të rrisë angazhimin e profesionistëve të diasporës në vendet e origjinës dhe të krijojë mundësi për njohuri dhe transferim të aftësive. Popullsia me interes përfshin profesionistë nga fusha të ndryshme që janë pjesë e diasporës kosovare dhe shqiptare që banojnë jashtë vendit, veçanërisht ata nga Gjermania.

Qëllimi i këtij raporti është të tregojë nevojat për ekspertë nga diaspora (kryesisht ajo shkencore dhe profesionale) të institucioneve kryesore në vendet e origjinës. Raporti trajton të dy anët e zinxhirit, nga njëra anë, diasporën shkencore e profesionale shqiptare dhe gadishmërinë e saj për të bashkëpunuar, dhe, nga ana tjetër, nevojat e institucioneve publike në Shqipëri dhe Kosovë.

Raportin e plotë mund ta shkarkoni në të dy gjuhët duke klikuar:

Shqip

Anglisht