STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

We Are All Global Albanians: Transforming Our Future Together

November 19, 2018/0/1
Home / Blog / Culture / We Are All Global Albanians: Transforming Our Future Together

Mark Kosmo: “We Albanians are not just connected — We are “hyperconnected” people”.

Mark Kosmo, shqiptaro-amerikani që ka mbajtur fjalimin e tij në TEDx Tirana, më 15 shtator 2018. Fjalimi i tij inspirues ishte për komunitetin shqiptarë dhe si duhet të lidhemi së bashku për të qenë agjentë të ndryshimeve në vendin amë.

Kur isha i vogël nuk mësova gjuhën shqipe — familja ime ishte Amerikane të hënën deri të shtunën — ishim shqiptarë vetëm të dielën kur vizitonim gyshin, gjyshën, kusherinjtë dhe shpesh në kishën Shqiptare të Fan Nolit.  Por tani mund të them sinqerisht se jam një shqiptar i “rilindur”… e kam zemrën shqiptar, but my head is American!!!

 

Navigation
EN
SQ EN