STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

Category: Uncategorized

Home / Blog / Uncategorized

Rriten remitencat nga Diaspora në Kosovë në periudhën Janar-Maj 2020

July 3, 2020/0/0/

5 mujori i parë i vitit 2020 ka shënuar rekordin më të lartë të remitencave nga Diaspora në Kosovë. Vetëm në muajin Maj janë dërguar mbi 100 milionë euro, apo rreth 40% më shumë në krahasim me të njejtën periudhë të 4 viteve të kaluara.   Mëposhtë gjeni infografikat rreth remitencave nga Diaspora në Kosovë […]

Uncategorized

New job opening – Finance Manager

June 3, 2020/0/0/

Germin has an opening for a Finance Manager. Finance Manager’s responsibilities and duties: The Financial Manager will be working directly in the following activities throughout his/her tenure at GERMIN: Developing, maintaining, and monitoring project plans, project schedules, budgets, cash flow, and expenditures related to GERMIN and GAF; Anticipating financial bottlenecks through sound financial management NGOs […]

Uncategorized

Sa do të ndikojë pandemia COVID-19 në remitancat e pranuara nga diaspora?

April 15, 2020/0/1/

 Ndonëse për momentin e tërë forca dhe fokusi global është në funksion të luftimit dhe parandalimit të përhapjes së virusit COVID-19 në aspektin shëndetësor, shumë ekspertëve financiarë dhe ekonomistë po analizojnë edhe pasojat e mundshme që ky virus mund të ketë në ekonominë botërore.  Rënia ekonomike nga efekti i virusit COVID-19 pritet të shkaktojë recesion […]

Uncategorized

Besa campaign for Kosovo begins: Diaspora in aid of the homeland during COVID-19

April 13, 2020/0/0/

The first Albanian Business Network “BESA” Foundation from Bavaria, Kosovo Manufacturing Club, the NGO GERMIN along with Global Albanians Foundation is developing a fundraising campaign in aid of the families in need affected by COVID-19 in Kosovo, by providing help packages containing food and basic hygiene products. This campaign aims to support local manufactures, as […]

Uncategorized

Job Openings

February 5, 2020/0/1/

Germin is an organization based in Kosova with plans to expand its operations in Albania in 2020.  Towards this end, Germin is hiring a full-time person, based in Tirana, Albania, beginning March 1, 2020, with a three-month probationary period. The position will have two components that are 50% each — Program Manager and Earthquake Relief Project […]

Announcment, News, Uncategorized

Takim i përfaqësuesve të Germin me Ministrin e Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko

January 20, 2020/0/0/

GERMIN në Shqipëri! Dy koleget tona, Drejtoresha e Programeve Sihana Bejtullahu dhe Zyrtarja e Projekteve të Germin për Shqipërinë, Blerina Xhemajli zhvilluan takimin e radhës me z. Pandeli Majko, Ministrin e Shtetit Shiqptar për Diasporën në kuadër të Memorandumit të Mirëkuptimit për fuqizimin e rolit të #Diasporës në zhvillim dhe demokratizimin e vendeve amë. Gjatë […]

News, Uncategorized

Pyetësori për Profesionistët nga Diaspora / Diaspora Professionals Survey

January 15, 2020/0/1/

Thirrje për profesionistët e Diasporës! A dëshironi të bëheni pjesë e hulumtimit për të shprehur perceptimet tuaja rreth migrimit qarkor dhe mundësive të angazhimit profesional në vendet e origjinës? Atëherë, ju ftojmë të plotësoni këtë pyetësor(kliko këtu) i cili administrohet nga GERMIN dhe merr vetëm 10 minuta kohë për t’u përgjigjur. Përgjigjet tuaja do të […]

Uncategorized , ,

GREETINGS FOR THE END YEAR HOLIDAYS AND NEW YEAR 2020

December 25, 2019/0/1/

Germin team wishes everyone a happy holiday, with the best wishes for the New Year 2020. Special greetings go to our diaspora that returns to the homeland for the holiday season and warms our family and social environments. We wish that through sincere work and commitment we will achieve our objectives in strengthening the relations […]

Uncategorized

GERMIN paraqet ankesë në Gjykatën Supreme për mosnumërimin e 1806 pakove me fletëvotime nga diaspora nga ana e KQZ-së

November 4, 2019/0/0/

GERMIN sot ka apeluar vendimin Anr. 382/2019, të datës 03.11.2019, të Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, përmes ankesës në Gjykatën Supreme. Me datë 03.11.2019, Organizata GERMIN ka pranuar vendimin e Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa lidhur me ankesën/apelin Anr. 382/2019 për moszbatimin e plotë të aktgjykimit A.A.UZH.nr. 20/2019 të Gjykatës Supreme nga ana e […]

News, Uncategorized , ,

GERMIN kërkon të trajtohen 1,806 pako të fletëvotimeve të paverifikuara nga Diaspora

November 2, 2019/0/0/

GERMIN ka përcjellur edhe një ankesë tek Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa – PZAP në lidhje me 1806 pakot e patrajtuara të fletëvotimeve nga bashkëqytetarët tanë që jetojnë jashtë vendit, të cilat janë refuzuar pa kaluar asjnë procedurë verifikimi nga ana e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ). Të gjitha këto pako janë nisur si dërgesa postare […]

News, Uncategorized
12
EN
SQ EN