STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

E drejta e mësimit plotësues së gjuhës amëtare në Diasporë

December 21, 2017/0/0
Home / Blog / Reports / E drejta e mësimit plotësues së gjuhës amëtare në Diasporë

Rekomandimet rreth Mësimit Plotësues, dërguar Avdyl Lipovecit, Ministria e Diasporës, Departamenti për Ruajtjen dhe Kultivimin e Arsimit dhe Kulturës në Diasporë

Mësimi plotësues i gjuhës shqipe në Diasporë vlerësohet si një proces mjaft i rëndësishëm, ngase strategjia qëndron në aspektin e ruajtjes së identitetit kombëtar. Gjuha, edhe pse mbetet një ndër faktorët për mbijetesën e komunitetit shqiptar jashtë Kosovës, vitet e fundit ky proces është përballur me shumë sfida dhe përgjegjësi. Në anën tjetër, duke e konsideruar diasporën, si shtyllë mbështetëse për zhvillim ekonomik për një kohë të gjatë për vendin tonë, ruajta dhe forcimi i lidhjeve vazhdon të mbetet shumë i rëndësishëm për të dy palët.

Por, bazuar në situatën e tanishme, mësimi plotësues i gjuhës amtare në Diasporë, ka ende telashe serioze për aplikim e kritereve të larta.  Për këtë, Germin hapi një debat në lidhje meshqetësimet dhe mundësitë që Qeveria e Kosovës dhe Shqipërisë duhet t’i adresojnë nëpërmirësimin e gjendjes së mësimit plotësues për shqiptarët jashtë vendit.

Për të lexuar rekomandimet e plota, ju lutem klikoni KËTU.

Navigation
EN
SQ EN