fbpx
Tetor 27, 2023

Angazhimi i Diasporës: Takim rrjetëzimi në Ambasadën e Republikës së Kosovës në Vienë

Nga Germin-91 Shikime-Asnjë koment

Të shtunën, më 21 tetor, në Ambasadën e Kosovës në Vjenë u zhvillua takimi me profesionistë të diasporës. Qëllimi parësor i këtij takimi ishte të bashkonte profesionistët shqiptarë të diasporës dhe t'u prezantonte atyre mundësitë e shumta për angazhim në vendet e tyre amë përmes programit "Angazhimi i profesionistëve nga diaspora" (EDP).

Programi EDP është një iniciativë që po zbatohet në mënyrë aktive përmes dy projekteve: "Veprimi Komunal për Riintegrim dhe Diasporë" (MARDI), me mbështetje bujare nga Caritas Zvicër në Kosovë, dhe "Programi për Angazhim Qytetar (CEA)" një iniciativë pesëvjeçare e udhëhequr nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) në partneritet me misionin USAID në Kosovë.

Takimi me profesionistët në Vjenë u hap nga Sihana Bejtullahu, bashkë-drejtoresha e GERMIN, e cila falënderoi të pranishmit për dhe ofroi njohuri për projektet e GERMIN që kanë të bëjnë me angazhimin e profesionistëve në vendet amë.

Në këtë takim morën pjesë rreth 20 profesionistë të profileve të ndryshme, mes tyre: juristë, ekonomistë, specialistë të sektorit të teknologjisë, gastronom, profesorë dhe ndërrmarrës.

Kaltrina Durmishi, një profesioniste nga diaspora e angazhuar në Kosovë gjatë vitit të kaluar, ndau përvojën e saj personale dhe angazhimin përmes platformës EDP. Veçanërisht, Kaltrina ndau përvojën e saj me organizatën Teach for Kosova, ku ishte e angazhuar në mënyrë aktive në ngritje të fondeve. Përvoja e saj theksoi ndikimin e thellë dhe pozitiv që mund të kenë iniciativat si EDP si tek individët ashtu edhe tek vendet e tyre.

Aktualisht, programi “Angazhimi i profesionistësve nga diaspora” (EDP) ka 16 profesionistë të angazhuar aktivisht në institucione dhe organizata të shoqërisë civile në Kosovë. Për ata që janë të interesuar të mësojnë më shumë rreth programit EDP dhe të eksplorojnë pozicionet e disponueshme, një mori informacionesh të detajuara mund të gjenden në faqen zyrtare të programit: https://diasporaprofessionals.germin.org/index

This meeting was made possible thanks to the support of the Embassy of the Republic of Kosovo in Vienna and the Program for Citizen Engagement Activity, which is implemented by the Kosovar Foundation for Civil Society (KCSF) and supported by USAID.