fbpx
Dhjetor 17, 2021

How local institutions and well established organizations could be part of a program such as OriginAL?

Nga Germin-1106 Shikime-Asnjë koment

Më 11 Dhjetor, ne lansuam #OriginAL, një program që synon të ofrojë një përvojë vullnetare, arsimore dhe kulturore për të rinjtë e diasporës që do të forcojë ndjenjën e tyre të identitetit etnik dhe do të krijojë lidhje afatgjata, veçanërisht me bashkëmoshatarët e tyre të rinj në vendet e origjinës. Gjatë lansimit ne organizuam një panel për të hedhur dritë mbi aktivitetet ekzistuese në Shqipëri dhe Kosovë, të cilat përbëjnë realitetin e vendeve të origjinës. Një realitet për të cilin të rinjtë nga diaspora dinë pak ose aspak. Në përputhje me qëllimet e programit, u diskutua se si mund të krijojmë një axhendë, e cila do t'u mundësonte pjesëmarrësve të OriginAL të ndjejnë "të vërtetën" e vendeve të origjinës dhe të lidhen me të në një mënyrë që krijon jetëgjatësi. marrëdhënie që do të shërbenin për zhvillime pozitive.

Folës

  • Liza Gashi, Deputy Minister of Foreign Affairs and Diaspora, Republic of Kosovo
  • Jehona Gjurgjeala, Executive Director, NGO TOKA
  • Nevila Dudaj, Adriatik Tours LLC
  • Egzon Gashi, Executive Director, Teach for Kosova
  • Çlirim Sheremeti, CEO & Founder, 4-H Kosova
  • Sokol Haxhiu, Country Representative, Western Balkans Democracy Initiative
    • Moderator: Lirim Krasniqi, Co-Executive Director, GERMIN
Tags: