fbpx
Dhjetor 17, 2021

Çfarë do të thotë të jesh shqiptar që jeton në diasporë?

Nga Germin-890 Shikime-Asnjë koment

Në konferencën për lansimin e programit #OriginAL, kishim kënaqësinë të dëgjonim historitë personale të personave që përfaqësojnë histori, gjenerate dhe komunitete të ndryshme në diasporë. Ata treguan më shumë se në çfarë mënyrash marrin forcë nga atdheu, si po përshtatet jeta në diasporë, ose tregime se si ata kontribuojnë në atdhe edhe pse janë larg. Kjo temë preku rëndësinë e njohjes dhe nderimit të rrënjëve - dhe marrjen e energjisë prej tyre.

Folës

  • Ilira Aliai, Educational Coordinator in German-Israeli youth exchanges,
  • Richard Lukaj, Experienced Financial Executive, Private Investor, Philanthropist and Public Policy advocate,
  • Ilir Zherka, Executive Director, Alliance for International Exchange
  • Gezim Qadraku, Masters in International Economics and Public Policy (Germany)
    • Moderator: Mentor Dida, Social Entrepreneur
Link to watch the discussions: https://www.youtube.com/watch?v=uQet_bkPdyw
Tags: