STAY CONNECTED

Latest Tweets

FOLLOW US ON TWITTER

Subscribe to Newsletter

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Go to Contact

… and much, much, more …

CONNECT

Category: News

Home / Blog / News

GERMIN TAKON KRYEMINISTRIN KURTI, KRYEPARLAMENTAREN OSMANI DHE ORGANIZATAT PARTNERE NË KOSOVË

March 10, 2020/0/1/

Dje me 9 mars 2020, Organizata GERMIN ka zhvilluar takime me udhëheqësit kryesorë institucional në Kosovë, përkatësisht me Kryeministrin, Z. Albin Kurti së bashku me Ministrin e Integrimit Evropian, z. Blerim Reka, si dhe Kryetaren e Kuvendit të Kosovës, Znj. Vjosa Osmani.  Në këto takime u prezantua bordi i ri i Organizatës GERMIN i përbërë […]

News , , , , ,

MBAHET TRYEZA “VOTIMI NGA JASHTË VENDIT – 2019”

March 3, 2020/0/0/

Me 3 mars 2020, organizata GERMIN organizoi tryezën e rrumbullakët me temë “Votimi nga Jashtë Vendit”, ku u publikua Analiza e Votimit nga Jashtë në Zgjedhjet për Kuvendin e Kosovës – 2019. Në këtë ngjarje ku morrën pjesë përfaqësues të institucioneve përgjegjëse si Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), Kuvendi i Kosovës, Avokati i Popullit, si […]

News , , ,

VOTA E DIASPORËS – ZGJEDHJET E JASHTËZAKONSHME PËR KRYETAR NË KOMUNËN E PODUJEVËS

February 20, 2020/0/0/

Të dashur bashkatdhetarë në Diasporë nga Komuna e Podujevës,Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Republikës së Kosovës është duke bërë përgatitjet për organizimin e Zgjedhjeve të jashtëzakonshme për Kryetar në Komunën e Podujevës, që do të mbahen më 15 mars 2020. Të gjithë juve nga Komuna e Podujevës që jetoni jashtë vendit dhe keni të drejtë […]

News ,

Job Openings

February 5, 2020/0/1/

Germin is an organization based in Kosova with plans to expand its operations in Albania in 2020.  Towards this end, Germin is hiring a full-time person, based in Tirana, Albania, beginning March 1, 2020, with a three-month probationary period. The position will have two components that are 50% each — Program Manager and Earthquake Relief Project […]

Announcment, News, Uncategorized

Takim i përfaqësuesve të Germin me Ministrin e Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko

January 20, 2020/0/0/

GERMIN në Shqipëri! Dy koleget tona, Drejtoresha e Programeve Sihana Bejtullahu dhe Zyrtarja e Projekteve të Germin për Shqipërinë, Blerina Xhemajli zhvilluan takimin e radhës me z. Pandeli Majko, Ministrin e Shtetit Shiqptar për Diasporën në kuadër të Memorandumit të Mirëkuptimit për fuqizimin e rolit të #Diasporës në zhvillim dhe demokratizimin e vendeve amë. Gjatë […]

News, Uncategorized

Are you ready to reconnect with your homeland as a diaspora professional?

December 30, 2019/0/2/

Our latest programme Engaging Diaspora Professionals (EDP) in partnership with the German Development Agency (GIZ) aims to engage at least 30 diaspora professionals currently residing in #Germany as part of a pilot program of the Global Albanian Professionals Network. The goal of this program is to match the needs of institutions in #Kosova and #Albania […]

Business, News

Shkolla e Parë Rajonale “Diaspora për Zhvillimin Lokal”

December 17, 2019/0/0/

Western Balkans Migration Network së bashku me Germin organizuan Shkollën e Parë Rajonale “Diaspora për Zhvillimin Lokal”, në Qendrën e Konferencave ENVOY në Beograd të Serbisë. Shkolla “Diaspora për Zhvillimin Lokal” arriti që me datat 10, 11 dhjetor të mbledhë studiues, praktikues dhe politikbërës që trajtojnë temat e migrimit dhe diasporës nga vendet e Ballkanit Perëndimor. […]

News

DIASPORA E BASHKUAR NË MBLEDHJEN E FONDEVE PËR VIKTIMAT E TËRMETIT NË SHQIPËRI

December 3, 2019/0/0/

Diaspora Shqiptare ka përcjellur me shqetësim të madh zhvillimet pas tërmetit shkatërrimtar të 26 nëntorit në afërsi të qytetit të Durrësit. Kjo tragjedi rezultoi me dhjetëra jetë njerëzish të humbura, qindra të lënduar dhe mijëra të tjerë të larguar nga shtëpitë e tyre, të cilat ose janë  shkatërruar tërësisht ose janë të pabanueshme, gjë që […]

News

Open Vacancies at GERMIN!

November 4, 2019/0/0/

NGO: Germin (www.germin.org) Position: Project Assistant   Project: Matching Diaspora Experts with Institutional Needs at Home Application Deadline: 22 November 2019 Location: Prishtinë, Kosovë   Background: Germin is a non-governmental organization whose core principles and ideals are based on the belief that the Albanian diaspora must play an extensive and proactive role in the positive development of […]

News

GERMIN paraqet ankesë në Gjykatën Supreme për mosnumërimin e 1806 pakove me fletëvotime nga diaspora nga ana e KQZ-së

November 4, 2019/0/0/

GERMIN sot ka apeluar vendimin Anr. 382/2019, të datës 03.11.2019, të Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, përmes ankesës në Gjykatën Supreme. Me datë 03.11.2019, Organizata GERMIN ka pranuar vendimin e Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa lidhur me ankesën/apelin Anr. 382/2019 për moszbatimin e plotë të aktgjykimit A.A.UZH.nr. 20/2019 të Gjykatës Supreme nga ana e […]

News, Uncategorized , ,
EN
SQ EN