fbpx
Tetor 21, 2023

GERMIN dergon 20 biznese në edicionin e 4-të në Panairin e Bizneseve Shqiptare në Austri - Tetor 2023.

Nga Germin-534 Shikime-Asnjë koment

Më 21 tetor, në Vjenë u mbajt edicioni i 4-të i Panairit të Bizneseve Shqiptare në Austri.

The Albanian Business Fair in Austria 2023 gathered around 100 businesses from the diaspora, the Republic of Kosova, and the Presheva Valley for B2B meetings and networking. In this edition, GERMIN supported 20 businesses from Kosova from the sectors of wood processing, construction, textile, architecture, gastronomy, and information technology sectors to present their work to a large number of visitors.

Sihana Bejtullahu from GERMIN greeted the AlbanianDiaspora Business Network in Austria for turning this activity into a traditional consolidated event, which is getting the attention of many businesses from the diaspora, the mother country, and the Austrian business community.

Organizimin e panairit e përshëndeti edhe përfaqësuesi i parlamentit austriak, Gunther Fehlinger foli për partneritetin ndërmjet Austrisë dhe Republikës së Kosovës dhe shprehu veçanërisht mbështetjen e tij për anëtarësimin e Kosovës në Bashkimin Evropian.

Eventin e përshëndetën edhe përfaqësues të odës ekonomike austriake, kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, Zëvendësministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Imri Demelezi etj.

Additionally, the businesses from the Republic of Kosova, and the Presheva Valley expressed that the Business Fair was an exceptional opportunity to create relationships and foster new collaborations.

The fair is organized by the Albanian Diaspora Business Network in Austria, while the participation of Kosova companies is supported through the “Action of Municipalities for Reintegration and Diaspora – MARDI” project implemented by GERMIN with the support of Caritas Switzerland in Kosovo.