fbpx

Filantropia e Diasporës

Germin po punon për të promovuar filantropinë dhe bamirësinë e diasporës shqiptare për të mbështetur organizatat jofitimprurëse shqiptare në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi dhe Luginën e Preshevës.

Në këtë drejtim, Germin ka punuar në themelimin e Fondacionit Global Shqiptar (FGSH), i cili u regjistrua në Shtetet e Bashkuara në 2018. GAF është një entitet i pavarur që zhvillon një qasje të decentralizuar të shekullit 21 për të promovuar filantropinë e diasporës, duke shërbyer si një platformë online për organizatat jofitimprurëse shqiptare për të mbledhur para.

Nëpërmjet kësaj platforme online të financimit grupor dhe filantropisë, anëtarët e Komunitetit Global Shqiptar do të jenë në gjendje të dhurojnë drejtpërdrejt për organizatat dhe projektet që ata do të donin të mbështesnin bazuar në vendndodhjen gjeografike, fushën ose çfarëdo kriteri që donatori mund t'i konsiderojë më të rëndësishëm.

GAF do të ndihmojë jo-fitimprurësit shqiptarë të mbledhin para duke:

- Siguruar një lidhje të besueshme me një organizatë me bazë në Diasporë (GAF) që do të besohet nga donatorët e ardhshëm të Diasporës Shqiptare (dhe donatorët jo-shqiptarë) për të kontrolluar organizatat pritëse për besueshmërinë, kompetencën, ndikimin dhe transparencën;
- Sigurimi i një mekanizmi për dhurimet në internet i cili aktualisht nuk ekziston për pothuajse asnjë organizatë jo-fitimprurëse me bazë në Ballkanin Perëndimor dhe kështu lehtëson shumë donacionet dhe ul kostot e filantropisë së Diasporës; dhe
- Sigurimi i një mekanizmi për donatorët e Diasporës Shqiptare për të marrë zbritje të taksave për donacionet e tyre që nuk mund t'i marrin nëse dhurojnë drejtpërdrejt për organizata jofitimprurëse shqiptare në Ballkanin Perëndimor.

Për një përshkrim më të hollësishëm të Fondacionit Global Shqiptar, kliko këtu

Filantropia – Global Albanian Foundations in Albanian

https://www.globalalbanians.org/