ABOUT GERMIN

Germin is a non-governmental organization which was established in 2014 and uses technology and virtual channels to connect and engage Diaspora in advancing the development and democratization of their home countries. We strive to explore and bring ICT channels to better facilitate and strengthen linkages between diaspora, citizens, and governments in Western Balkans. Germin is run by a group of Diaspora professionals ranging from the field of public policy, finance, Information and Technology, law and education, security and defense. Germin has a network of 20 professionals and part-time collaborators, and 33 volunteers, currently living in 12 countries.

Learn More

News

Mërgata Voton

Nga cili shtet pritet të kemi më së shumti votues të diasporës? Të gjithë mërgimtarët e Kosovës, të cilët jetojnë jashtë vendit kanë mundur ta…

View Article

Dialogu i Strukturuar për të Drejtat e Diasporës

Dialogu i Strukturuar për të Drejtat e Diasporës, 23th December 2016 @RTK, Programi i Mëngjesit

View Article

Faqja që promovon diasporën e Kosovës

Bon Bon – Faqja qe promovon diasporen e Kosoves 22.07.2014 Mysafire: Liza Gashi – Menaxhere e projektit Shpend Lila -ICK

View Article

Pse duhet diaspora të votojë në zgjedhjet e përgjithshme 2017?

Pse duhet diaspora të votojë në zgjedhjet e përgjithshme 2017? 1.  Votuesit nga jashtë janë më pak të politizuar dhe për këtë arsye mund të jenë aktorë kryesor të ndryshimeve rrënjësore të cilat janë të duhura për…

View Article

DiasporaFlet n’Detroit, takim me komunitetin shqiptar

Organizata jo-qeveritare Germin pas takimit me shqiptarët në Washington D.C., dhe në New York, organizon ngjarjen DiasporaFlet n’Detroit, në kuadër të iniciativës Dialogu i Strukturuar…

View Article