fbpx

Rreth Nesh

KUSH JEMI NE?

Germin është një organizatë joqeveritare që përdor teknologjinë dhe kanalet virtuale për të lidhur dhe angazhuar Diasporën në avancimin e zhvillimit dhe demokratizimit të vendeve të tyre të origjinës.

DIASPORA FLET CONFERENCE

Qëllimi i GERMIN vazhdon të jetë lidhja e diasporës me vendet e tyre të origjinës. Përkund të gjithë projekteve, GERMIN, këtë gjë dëshiron ta realizoj edhe përmes konferencës “Diaspora Flet”. Ashtu si edhe vet emri, konferenca ka për qëllim që tu jap zë anëtarëve të diasporës. Konferenca ka për qëllim që të lidh profesionistët e diasporës, bizneset, komunitetet, aktivistët në gjithë botën që të reflektohet për angazhimin e diasporës shqiptare në 20 vitet e fundit dhe të analizohet dhe reflektohet për rolin e diasporës në dy dekadat e ardhshme.

OriginAL

A Journey to Discover Your Roots

OriginAL is a program that provides an educational and cultural tour for the Albanian Diaspora Young Adults to their countries of origin

Mbështetja juaj, puna jonë, ndryshimi real!

Kontribuo për çështjet që kanë rëndësi!

raportet, analizat, infografikat

Publikimet

Zbuloni më shumë rreth publikimeve tona
dhe na tregoni se si ju duken!

FUQIA JONË E PËRBASHKËT

31213

PROFESIONISTË

150

VULLNETARË

28

SHTETE

250

ORGANIZATA PARTNERE

a e konsideroni vetën germinal?

Germin është fjalë me origjinë latine që do të thotë ‘të rritesh, të përparosh’. Termi është përdorur në shumë ambiente përgjatë sfondit të tij të pasur të konteksteve historike dhe gjuhësore, duke nënvizuar vazhdimisht rëndësinë që ka pasur ndryshimi në avancimin e shoqërive. Duke përdorur këtë të fundit, organizata jonë synon të krijojë një themel të fortë mbi mbi të cilën Kosova përfundimisht do të ndërtojë muret e saj të duhura, për përmirësimin e vendit dhe njerëzit e saj në përgjithësi.

anëtarësohu!
logoShop

Buy handcrafted products from the homeland!

bashkë-krijojmë të ardhmen

njihuni me ekipin

Ekipi ynë është i përbërë nga lëvizës e ndryshues të angazhuar në ofrimin e intervenimeve me ndikim shoqëror

Sihana Bejtullahu
bashkë-drejtorë ekzekutiv
Arbnor Mjeku
Menaxher/e i/e Projekteve
Blerinë Ukshini
Menaxher/e i/e Projekteve
Naim Robelli
Menaxher/e i/e Projekteve
Donika Gashi
Zyrtare për Komunikim
Leonora  Çerreti
Menaxher/e i/e Projekteve
Lenhard Hamza
Ekspert i Integruar
Blerta Mexhuani
Koordinator Projekti
Era Ahmeti
Asistente e Projektit
Donjeta Krasniqi
Menaxhere e financave
Shpat Ferizi
Menaxher i IT-së
Genita Rexhepi
Social Media Officer
Lirim Krasniqi
bashkë-drejtorë ekzekutiv

ÇDO HERË E MË SHUMË, SHTETET JANË DUKE E KUPTUAR QË DIASPORA NUK ËSHTË MË
'NJË AKTER I HUMBUR' POR NJË 'PASURI KOMBËTARE'.

Kingsley Aikins, Shef Ekzekutiv në The Networking Institute