fbpx

Hilmi Gashi

anëtarë të bordit

Hilmi Gashi (anëtar) Zvicër. Gjatë krizës politike dhe ekonomike të viteve 90 në Kosovë, Z. Gashi ndërpreu studimet në Universitetin e Prishtinës, në Fakultetin Ekonomik dhe migroi në Zvicër. Në vitin 1992 ai rifilloi studimet në Universitetin e Freiburgut, brenda Fakultetit Ekonomik, ku gjithashtu përfundoi studimet Master për t'u bërë një "Menaxher i organizatave jofitimprurëse". Karriera e tij profesionale në Zvicër është tipike e një migranti. Në fillim ai punoi si piktor, dhe më vonë ai punoi si përkthyes dhe zyrtar në një radio lokale. Pasi u largua nga radio RaBe, ai filloi të punojë për Kryqin e Kuq Zviceran si një koordinator brenda qendrës informuese dhe të punës për refugjatët që vijnë nga Kosova. Nga 2005, Z. Gashi ka qenë pjesë e sindikatës UNIA. Përveç arritjeve të tij profesionale, Z. Gashi është një vullnetar aktiv për Diasporën Shqiptare. Ndër të tjera, ai është pjesë e platformës kryesore albinfo.ch, si një udhëheqës i Komisionit të Integrimit për qytetin e Bernës dhe bashkë-drejtor i Shoqatës ‘Solidarité sans frontiers’ që është një avokat për të drejtat e migrantëve.

Contact: [email protected]

Sihana Bejtullahu
Bashkë-Drejtore Ekzekutive
Arbnor Mjeku
Menaxher/e i/e Projekteve
Blerinë Ukshini
Menaxher/e i/e Projekteve
Naim Robelli
Menaxher/e i/e Projekteve
Donarta Fetahu
Asitente e Financave