Cicërrimat e fundit
Na ndiqni në Twitter
Rreth Germin

Germin është organizatë joqeveritare që mbështetë parimet dhe idealet e saj në besimin se diaspora luan rol të gjerë dhe proaktiv në zhvillimin pozitiv të vendit.

Germin në rrjetet sociale
STAY CONNECTED

Cicërrimat e fundit

FOLLOW US ON TWITTER

Abonohu dhe prano njoftimet e fundit

Would you like to receive our newsletter occasionally? To be notified about our new activities we’re working on? Subscribe to our newsletter and stay up-to-date.


Shëno e-mail

… and much, much, more …

CONNECT

Lidhja e Diasporës me vendin amë

Lidhja e Diasporës me vendin amë

Germin

Germin është organizatë joqeveritare që mbështetë parimet dhe idealet e saj në besimin se diaspora luan rol të gjerë dhe proaktiv në zhvillimin pozitiv të vendeve të Ballkanit Perëndimor, aty ku jetojnë shqiptarët.
VAZHDO MË POSHTË PËR TË ZBULUAR MË SHUMË

Etimologjia

Rreth GERMIN

Fjala ‘Germin’ ka origjinë latine që do të thotë 'të rritet, të përparojë'. Termi është përdorur në shumë mjedise në të gjithë sfondin e tij të pasur të konteksteve historike dhe gjuhësore, duke theksuar vazhdimisht rëndësinë që ndryshimi dhe zhvillimi kanë në avancimin e shoqërive. Duke përdorur këtë të fundit, organizata jonë synon të krijojë një themel të fortë mbi të cilin Kosova do të ndërtojë muret e saj të duhur, për përmirësimin e vendit në veçanti dhe popullin e saj në përgjithësi.

Qasja jonë

Ne përdorim një qasje shumëdimensionale në adaptimin dhe zbatimin e nismave tona.

Ne përdorim një qasje shumëdimensionale dhe qëllimi ynë është të zhvillojmë programe që i shërbejnë një spektri më të gjerë të komunitetit global shqiptarë dhe që nxisin inovacion, janë të përgjegjshëm dhe të aftë për të demonstruar dobinë e tyre ndaj komunitetit global shqiptarë.

Germini drejtohet dhe mbështetet nga një grup profesionistësh nga diaspora që variojnë nga fusha e politikave publike, financave, informacionit, teknologjisë, shkencave juridike, arsimit, sigurisë dhe mbrojtjes.

Ne kemi një rrjet të gjerë prej 150 profesionistësh dhe bashkëpunëtorësh që aktualisht banojnë në 24 shtete, përfshirë Ballkanin, Evropën Perëndimore dhe Amerikën e Veriut.  Germin gjithashtu ka një rrjet prej 251 organizatave partnere në diasporë, duke përfshirë Evropën, Shtetet e Bashkuara, Kanadanë, Azinë dhe Australinë.

Rekomandim

Çdoherë e më shumë shtetet po e kuptojnë se diaspora e tyre nuk është një "aktor i humbur" por në fakt është një "aset kombëtar".

Potential of Diasporas is to be able to answer the following questions – who are they, where are they and what are they doing?  To develop this ‘Diaspora Capital’ organisations need to be established who understand this potential and can put in place programmes and projects to develop it. Germin in Kosovo is a really good example of such an organisation who are perfectly placed to turn brain drain into brain gain and brain exchange. Made up of talented and passionate professionals who have researched the potential and identified key Kosovans overseas they have put in place the building blocks and structures to convert sentiment and goodwill into practical projects which will benefit their homeland. Germin have identified global best practice in Diaspora engagement and  can become one of the leaders in this field.

~ Kingsley Aikins, Themelues dhe Drejtor i "Diaspora Matters", Irlandë

Kush jemi ne

Germini drejtohet dhe mbështetet nga një grup profesionistësh nga diaspora që variojnë nga fusha e politikave publike, financave, informacionit, teknologjisë, shkencave juridike, arsimit, sigurisë dhe mbrojtjes. Ne kemi një rrjet të gjerë prej 150 profesionistësh dhe bashkëpunëtorësh që aktualisht banojnë në 24 shtete, përfshirë Ballkanin, Evropën Perëndimore dhe Amerikën e Veriut.

Germin gjithashtu ka një rrjet prej 251 organizatave partnere në diasporë, duke përfshirë Evropën, Shtetet e Bashkuara, Kanadanë, Azinë dhe Australinë.

Në rregull, më trego më shumë
sqAlbanian
en_GBEnglish sqAlbanian